Islamitische Begraafplaats

Door de Islamitische gemeenschap voor de Islamitische gemeenschap!

Onze moskeeën werken samen aan de realisatie van een Islamitische begraafplaats in Almere

Wij, twee grote moskeeën van Almere, Moskee Omar Ibn Al Khattab en Moskee Abou Bakr Assadik, met een omvangrijke achterban, zetten ons gezamenlijk in voor diverse projecten die de gemeenschap ten goede komen. Een van onze grote initiatieven is onze gezamenlijke aanvraag voor een Islamitische begraafplaats in eigen stad.
Wij geloven dat een eigen begraafplaats volledig in eigen beheer en exploitatie, een waardevolle toevoeging zal zijn voor onze moslimgemeenschap. In Nederland zijn er momenteel slechts een beperkt aantal Islamitische begraafplaatsen en vaak zijn deze niet in de woonomgeving van de moslims. Dit kan voor veel moslims een obstakel vormen om hun dierbaren volgens hun religieuze voorschriften te begraven.
Wij zien ook dat er een sterke behoefte is onder de moslimgemeenschap om begraven te worden in eigen stad. De Covid-19 crisis heeft niet alleen de behoefte aan begrafenissen in Nederland versterkt, maar heeft ook het standpunt van veel eerste generatie moslims veranderd. Van de wens om begraven te worden in hun land van herkomst naar de wens om begraven te worden in Nederland, dichtbij hun dierbaren en families. Deze kwestie is herkenbaar voor velen en door de crisis in een stroomversnelling gekomen.
Graag willen wij benadrukken dat dit project geen enkel lucratief doel dient; het is puur vanuit onze gemeenschap voor onze gemeenschap. Het is bedoeld om een passende en waardige rustplaats te bieden aan onze dierbaren in eigen stad.

Moskee Omar Ibn Al Khattab – Almere Buiten
Moskee Abou Bakr Assadik – Almere Stad