Aankondiging Samenwerkingsverband tussen Moskee Omar ibn Al Khattab & Moskee Abou Bakr Assadik

Beste gemeenschap, Assalamu Alaykum wa rahmatu Allah wa barakatoh,

Met vreugde delen wij u mede dat op 15 september 2023 onze moskee, Omar Ibn Al Khattab – Almere Buiten, samen met moskee Abou Bakr Assadik – Almere Stad, een nieuw Moskeegenootschap heeft opgericht onder de naam “𝐌𝐨𝐬𝐀𝐞𝐞𝐠𝐞𝐧𝐨𝐨𝐭𝐬𝐜𝐑𝐚𝐩 𝐀π₯𝐦𝐞𝐫𝐞“, afgekort als “MGA.”

Het bestuur van Moskeegenootschap Almere is gevormd door bestuursleden uit de moskee Omar Ibn Al Khattab – Almere Buiten en moskee Abou Bakr Assadik – Almere Stad, die gezamenlijk de belangen van hun respectievelijke gemeenschappen vertegenwoordigen.

Dit historische moment verenigt onze twee moskeeΓ«n in Moskeegenootschap Almere en is een ware belichaming van eenheid en samenwerking in de islam, waarin we de belangen behartigen van de moslims in het algemeen, en onze achterban in het bijzonder.

Het huidige prioriteitsdoel van Moskeegenootschap Almere is de totstandbrenging en realisatie van een non-profit islamitische begraafplaats in Almere. Momenteel zijn we in overleg met de Gemeente Almere.

Deze cruciale stap versterkt niet alleen onze gemeenschappen, maar biedt ook een blijvende erfenis voor toekomstige generaties. We zien uit naar een vruchtbare en gezegende samenwerking binnen Moskeegenootschap Almere en hopen op uw actieve deelname en steun in deze belangrijke stap.

Graag willen we ook aankondigen dat we aan het begin staan van deze samenwerking. We nodigen andere moskeeΓ«n in Almere van harte uit om zich bij dit initiatief aan te sluiten, en we moedigen hen aan om samen met ons dit te verwezenlijken. Onze deuren staan open voor jullie om de krachten te bundelen en dit project tot een succes te maken.

Wa Salamu Alaykum Wa rahamtu Allah,

Bestuur,
Moskee Omar Ibn Al Khattab – Almere Buiten
Moskee Abou Bakr Assadik – Almere Stad
Moskeegenootschap Almere – MGA