Project: Zonnepanelen Moskee Omar Ibn Al Khattab

Doneer

Een schonere toekomst met het produceren van eigen energie!

Zonnepanelen & warmtepomp

Wij zijn bezig om onze moskee te verduurzamen en schone energie te produceren. We zijn van plan om zonnepanelen op ons dak te installeren en een warmtepomp te plaatsen om onze vaste kosten te verlagen en tegelijkertijd bij te dragen aan een beter milieu.

Met behulp van zonnepanelen kunnen we zonne-energie opvangen en omzetten in elektriciteit voor ons gebouw. Dit betekent dat we minder afhankelijk zijn van traditionele energie bronnen zoals olie en gas. Het plaatsen van zonnepanelen op ons dak zal ons helpen om op de lange termijn geld te besparen op onze energierekening en onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Moskee Omar Ibn Al Khattab

Installatie Warmtepomp

Naast de zonnepanelen, willen we ook een warmtepomp installeren. Een warmtepomp gebruikt de natuurlijke warmte die in de lucht of de grond aanwezig is om het gebouw te verwarmen en af te koelen. Dit betekent dat we minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen zoals olie of gas, wat niet alleen de kosten verlaagt, maar ook helpt om de uitstoot van schadelijke stoffen (CO2 uitstoot) te verminderen.

Moskee Omar Ibn Al Khattab

Duurzame toekomst voor onze moskee

We geloven dat het onze plicht is als moskee om een bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst voor onze gemeenschap en onze planeet. Door te investeren in schone energie en energie-efficiënte technologieën, kunnen we niet alleen onze operationele kosten verlagen, maar ook bijdragen aan een groenere toekomst voor ons allemaal.

“De wereld is mooi en groen, Allah heeft jullie aangesteld als rentmeesters om ervoor te zorgen, en Hij zal toezicht houden op hoe jullie handelen”

Zei onze Profeet Mohammed (vzmh)